Vuorovaikutusta ja luottamusta asiakasyhteistyössä

Vapon asiakkauudet koostuvat liiketoiminta-alueesta riippuen kuluttajista, yrityksistä ja yhteisöistä.

Vapon asiakasyhteistyö perustuu avoimeen vuorovaikutukseen ja luottamukseen. Keräämme aktiivisesti asiakaspalautetta, jonka pohjalta se pyrimme tarjoamaan laadukasta palvelua ja laatutuotteita asiakkaiden tarpeiden mukaan.Asiakkaiden tarpeet, toiveet ja palautteet otetaan tarkoin huomioon. Toiminta perustuu avoimeen vuorovaikutukseen, ja yhtiö haluaa toimia paikallisena kumppanina. Eri maissa otetaan huomioon maiden paikallinen kulttuuri ja toimintaympäristö.

Haluamme yhteistyön sujuvan joustavasti kaikkien asiakkaidensa kanssa.Luottamus asiakkaan ja yrityksen välillä on kestävän asiakassuhteen perusta. Sitä vahvistetaan täsmällisillä toimituksilla, selkeällä laskutuksella sekä innovatiivisilla, turvallisilla ja tarpeisiin sopivilla tuotteilla.

Asiakkaat ohjaavat myös Vapon toimintojen kehittämistä. He edellyttävät sujuvaa palvelua ja laadukkaita toimituksia sekä yrityksen henkilöstöltä että alihankkijoilta. Siksi Vapo järjestää valmennus- ja koulutustilaisuuksia myös yhteistyökumppaneidensa henkilökunnalle.