Isoisä annostelee pellettejä pikkutytön katsellessa.

Polttopuista bioenergian edelläkävijäksi

Vapon tarina alkoi tammikuussa 1940 polttopuista. Tuolloin Valtioneuvosto keskitti valtion laitosten polttopuiden ja puutavaran hankinnat Vapon edeltäjälle, Rautatiehallituksen Puutavaratoimistolle. Vuonna 1945 nimi muuttui Valtion Polttoainetoimistoksi ja käyttöön otettiin Vapo-lyhenne, joka virallistettiin 60-luvulla.

Turvetuotannon ensiaskeleet Vapo otti 40-luvun puolivälissä, jolloin se välitti valtion haltuun tulleita polttoturve-eriä kulutukseen. Varsinaisen turvetuotannon Vapo käynnisti 70-luvulla. 1980-luvulla käynnistyi lämpöliiketoiminta ja seuraavan vuosikymmenen alussa ympäristöliiketoiminta.

Nykyään Vapo on moderni asiantuntijaorganisaatio, joka toimittaa energia-asiakkailleen turvetta ja puupolttoaineita ja tuottaa myös itse lämpöä ja sähköä näistä paikallisista raaka-aineista.

Vapo-konsernin tuotevalikoimaan kuuluvat lisäksi Kekkilä ja Hasselfors Garden -brändien alla markkinoitavat puutarhatuotteet ja ympäristöliiketoimintaratkaisut.

Markkina-alueellamme olemme tärkeä osa paikallista energiainfrastruktuuria. Olemme merkittävä alueellinen työllistäjä ympäri Suomen.