Tervetuloa Aitonevan kurajuhlille Kihniölle 12.8!

Kihniön ​Aitonevalla juhlitaan lauantaina 12.8 isosti, kun Aitonevan kurajuhlat tekevät paluun! Aitonevan turvemuseo täyttää tänä vuonna 30 vuotta, Suomi juhlii 100-vuotista taivaltaan ja Aitoneven kuntoonpanon aloittamisesta tulee kuluneeksi 75 vuotta.

Aitonevan kurajuhlien nimi ja perinne juontavat juurensa vuosikymmenten taakse, kun Aitonevalla juhlittiin syksyisin tuotannon päättymistä kurajuhlien merkeissä. Viimeisimmät juhlat järjestettiin 1960-luvulla. Kurajuhlien odotetuin osuus oli tanssit, joiden järjestäminen edellytti huviluvan hakemista. Huviluvan saamisen ehtona oli, että ennen tansseja tuli järjestää esim. urheilukilpailut ja näytelmiä.

Ohjelmassa mm. urheilua, kesäteatteri, musiikkia

Tapahtuma jakautuu päivä- ja iltatapahtumaan. Ohjelmaa on monipuolinen. Perinteitä kunnioittaen elokuisten kurajuhlien päivätapahtumassa on klo 10 alkaen kulttuuria ja urheilua mm. Keihäsmatkat-kesäteatterinäytelmä, turvefutiskisat, Aitonevan kurahölkkä sekä toiminnallista tekemistä koko perheelle rastipisteillä. Nähtävillä on vanhoja sekä uusia koneita ja autoja. Lapsille on järjestetty mm. talutusratsastusta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa, jotka järjestävät rasti- ja esittelypisteet. Päivän aikana esiintyy mm. Talentista tuttu stand up -koomikko Handy Hotflash a.k.a Susanna Saxberg. Mukana tunnelmaa tuomassa on myös hanuristi sekä kitaramies.

Päivän aikana jaetaan Aitonevan kurajuhlat -ämpäreitä 250 nopeimmalle! Lapsille on jaossa myös ilmapalloja.

Iltatapahtuma alkaa klo 18 ja se huipentuu perinteisiin tansseihin ja karaokeen. Illaksi avautuu myös olutteltta. Illan tansseja tähdittää Jussi Ojanen & Turveteollisuus.

Tapahtumaan on vapaa pääsy koko päivän ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.  Katso lisätieoja alla olevista tapahtumajulisteista sekä Aitonevan kurajuhlien Facebook-tapahtumasivulta.

Osoite: Aitonevantie 358, Kihniö.

Tervetuloa!

Tapahtumajuliste

Tanssijuliste

Kurahölkkäjuliste

Turvefutisjuliste