Monikäyttöisiä, ekologisia turvekuituja - Vapo Fibers 

Vapo Fibers jalostaa turpeesta ja suobiomassasta jakeita kuitutuoteteollisuuden tarpeisiin. Turvekuidulla on monia ainutlaatuisia erityisominaisuuksia verrattuna muihin materiaaleihin. Turvekuidut ovat antibakteerisia, keveitä, hyviä lämmöneristeitä ja öljyä imeviä. Turvekuitu ehkäisee luonnostaan homesienten kasvua ja on kuivuessaan vettä hylkivä.

Erityisominaisuuksiensa ansiosta turvekuidusta valmistetut tuotteet ovat kuluttajille ja jatkojalostajille kilpailuetu, menestystekijä ja lisäarvon tuottaja. Turvekuidut soveltuvat esimerkiksi erilaisten rakennus-, sisustus- ja akustiikkalevyjen raaka-aineeksi,
nonwoven -kuitukankaisiin, muottipuristustuotteisiin ja komposiitteihin. Yksi lupaava käyttökohde ovat kuituvalostuotteet, joita ovat esimerkiksi muovia korvaavat elektroniikan sisäpakkaukset.

Turvekuitu on ekologinen ja puhdas luonnontuote

Turvekuidun kaltaiselle materiaalille on olemassa aitoa kysyntää, sillä erityisominaisuuksiensa lisäksi se on puhdas luonnontuote eikä sisällä mm. painovärijäämiä tai lisättyjä kemikaaleja.Turvekuitu on ekologisesti kestävä ja kotimainen vaihtoehto.

Turvekuidun hiilijalanjälki on pieni ja tuotanto energiatehokasta. Sen tuottamiseen ei tarvitse käyttää viljelyyn tai metsänhoitoon sopivia maita, joten se ei syrjäytä missään vaiheessa tuotantoketjussa elintarviketuotantoa tai vaikuta puuraaka-aineen saatavuuteen.

Turvekuitusovelluksia ovat:

Kuitulevyt
Eristeet
Komposiitit
Kuituvalokset
Muut kuitutuotteet

Ota meihin yhteyttä

Olemme käytettävissäsi, kun haluat lisää tietoa turvekuituratkaisuista. Jos haluat,että otamme Sinuun yhteyttä, täytä yhteydenottolomake

Jorma Kautto
Jorma Kautto
Project Director
New Businesses Division
Puh +358 (0)20 790 6542
Osoite Ratatie 11
01300 VANTAA
Sini Säteri
Sini Säteri
Business Development Manager, Fibers
Grow & Care Division
Puh +358 (0)40 5931 252
Osoite Ratatie 11
01300 VANTAA

Vastuullinen turvetuotanto

 

 

turvekuitu lyhyt

Lyhyttä turvekuitua

turvekuitu pitkä

Pitkää turvekuitua